Skip to content

Narcose tandarts

Ongeveer één op de vijf Nederlanders ervaart angst voor de tandarts.

De grootste reden voor angst, is de angst voor pijn. Ook negatieve ervaringen bij de tandarts kunnen een reden vormen voor de angst.

Sommige mensen ervaren zelfs extreme angst, waardoor een behandeling haast onmogelijk is. In dat geval kan een behandeling onder narcose helpen. Ervaart u angst voor de tandarts en bent u benieuwd naar hoe een behandeling bij een narcose tandarts verloopt? Wij informeren u graag.
4B4B1633
4B4B1550

Behandeling narcose tandarts

Voorafgaand aan de narcose behandeling volgt er een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de narcose tandarts de huidige staat van uw gebit waarnemen door foto’s te maken en met een spiegel in de mond te kijken. Ook wordt er gevraagd een medische vragenlijst in te vullen. Op basis van deze handelingen bepaalt de narcose tandarts of een behandeling onder narcose geschikt is voor u. Tijdens de intake wordt er nog geen behandeling uitgevoerd. Dit maakt dat u niet gespannen hoeft te zijn voor het intakegesprek. De narcose behandeling zal plaatsvinden in onze praktijk. U krijgt voor de behandeling een slaapmiddel (de narcose) toegediend. Dit maakt dat u gedurende de behandeling niet bij bewustzijn bent, waardoor u geen zenuwen of angsten ervaart en de narcose tandarts de behandeling kan uitvoeren. U wordt al snel na de behandeling weer wakker en kunt meestal na +/- een half uur weer naar huis.

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Kosten narcose tandarts

De kosten voor een narcose tandarts worden gehanteerd conform de vastgestelde tarieven door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Afhankelijk van uw verzekering kunt u deze kosten deels of geheel vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. Bent u benieuwd naar een overzicht van de tarieven die wij hanteren voor onze behandelingen? Deze kunt u hier bekijken.
4B4B1633
4B4B1550

Afspraak maken bij een narcose tandarts?

Wij kunnen ons voorstellen dat het een grote stap is om over uw tandartsangst te komen. Onze (narcose) tandartsen maken graag de stap kleiner voor u om van uw angst voor de tandarts af te komen. Wilt u daarom graag een afspraak inplannen bij onze praktijk? Dan helpt ons team u graag. U kunt bij ons gemakkelijk een online afspraak inplannen. Een van onze medewerkers neemt dan contact met u op met verdere informatie over de intake en behandeling bij een narcose tandarts. Samen helpen we u met persoonlijke aandacht en begeleiding over uw tandarts angst heen, zodat u een gezond gebit behoudt.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes