Skip to content

Wat te doen bij angst voor de tandarts?

40% van de Nederlanders zegt bang te zijn voor de tandarts. Ervaart u ook angst tijdens het bezoeken van de tandarts? Wij helpen u graag om van deze angst af te komen.

U bent niet alleen. Veel mensen ervaren namelijk angst voor de tandarts.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een eerdere vervelende ervaring bij de tandarts. Hierdoor wordt een bezoek aan de tandarts vaak uitgesteld. Het gevolg is dat de staat van het gebit verslechterd, wat leidt tot een slechte mondgezondheid. En dat wilt u natuurlijk niet. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen tegen uw angst voor de tandarts. Wij geven u graag een aantal tips, zodat u van uw angst voor de tandarts afkomt. 

1K9A7767
Kronen, inlays en bruggen

Tips tegen angst voor de tandarts

Wij helpen u graag de eerste stap te zetten voor het verminderen van uw angst voor de tandarts. Zo kunnen de volgende tips u hierbij helpen:
  • Probeer uzelf tijdens de behandeling af te leiden door bijvoorbeeld muziek te luisteren met oortjes of op uw mobiel te kijken
  • Beoefen voorafgaand aan de behandeling diverse ademhalingstechnieken om u te kalmeren indien u zich angstig voelt
  • Informeer uw tandarts goed over uw angst voor de tandarts. Dit zorgt ervoor dat de tandarts hier vanaf weet en rekening kan houden door voorbereid te zijn en extra tijd voor u te nemen.
  • Vraag of de tandarts u kan meenemen in alle handelingen die verricht worden tijdens de behandeling. Zo weet u precies wat er gaat gebeuren, zonder voor verrassingen te staan.
  • Bent u echt te bang voor pijn tijdens uw behandeling? Dan kunt u de tandarts altijd vragen om een verdoving. Met een verdoving voelt u zich kalmer, wat ertoe leidt dat u de behandeling eenvoudiger doorkomt.
  • Spreek een stopteken af met uw tandarts voor wanneer u merkt dat de angst te groot wordt. Hiermee kan de behandeling ieder moment gepauzeerd worden.

Kom gerust langs bij onze angst tandarts!

Indien u angst voor de tandarts ervaart, kunt u ook een afspraak maken bij de angst tandarts. Een angst tandarts richt zich op het behandelen van mensen met extreme angst voor de tandarts. Het verschil tussen een reguliere tandarts en angst tandarts is dat een angst tandarts langer de tijd voor u neemt tijdens een behandeling. Zo worden alle handelingen uitgebreid toegelicht, zodat u op de hoogte bent van wat u kunt verwachten tijdens de behandeling. Wilt u graag een afspraak maken bij de angst tandarts van Mondzorg Irene? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of door te bellen naar 035 531 5291.
1K9A7590

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten