Skip to content

Porseleinen facings

Iedereen droomt van een wit gebit met rechte tanden. Met behulp van facings kunnen we dit realiseren.

Het plaatsen van facings op de tanden biedt hier de ideale oplossing voor. Facings zijn schildjes van porselein of composiet die we op één of meerdere tanden kunnen plaatsen.

Facings kunnen de spleetjes tussen uw tanden opvullen en scheve en/of afgebroken tanden repareren. Door facings op de tanden te plaatsen, hoeft u niet meer onzeker te zijn over de vorm of kleur van uw tanden.

Bent u benieuwd naar de voordelen en de behandeling van facings van porselein? Wij informeren u daar graag over.

facings tanden
Facings

Voordelen van porseleinen facings

Het laten plaatsen van porseleinen facings brengt veel voordelen met zich mee. Wij zetten de voordelen ten opzichte van composiet facings hieronder even op een rijtje voor u:

  • Porseleinen facings zijn zeer vlekbestendig doordat ze keramisch zijn, wat betekent dat het oppervlak extreem glad is.
  • Deze facings zijn uiterst duurzaam. Ze gaan tot wel twee keer zo lang mee als composiet facings.
  • De facings van porselein ogen zeer natuurlijk doordat de tandtechnicus de natuurlijke elementen nabootst. Hierdoor hebben porseleinen facings een mooie cosmetische en natuurlijke uitstraling.

Hoe ziet een porseleinen facings behandeling eruit?

Voor het plaatsen van porseleinen facings op de tanden zijn minimaal twee behandelingen nodig. Tijdens het eerste consult voert de tandarts een mondonderzoek uit en bespreken we uw wensen. U kiest en bekijkt samen met de tandarts wat de juiste kleur van de facings is. Een porseleinen facing dient minimaal een halve millimeter dik te zijn. De facing moet comfortabel aanvoelen en goed over de tand passen. Daarom slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tanden af. Zodra de tanden de juiste vorm hebben, wordt er een tandafdruk gemaakt. Op basis van deze tandafdruk kan de facing op maat worden gemaakt door het tandtechnisch laboratorium. Wanneer de facings door het laboratorium vervaardigd zijn, dient u voor een tweede behandeling langs te komen. Tijdens deze behandeling plakt de tandarts de facing met een hechtlaag aan de tand.

1K9A7750

Wat kosten facings?

De kosten voor het plaatsen van facings zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen worden uiteraard ook in onze praktijk gehanteerd. De exacte kosten zijn echter afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de techniekkosten en het aantal te plaatsen facings.
Benieuwd naar meer informatie over de kosten van facings? Dan kunt u onze tarieven voor het plaatsen van facings bekijken op deze pagina: kosten facings

Facings laten plaatsen bij Mondzorg Irene

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van facings bij Mondzorg Irene? Onze experts helpen u graag! Ons gespecialiseerde team voert een breed scala aan behandelingen uit, waaronder het plaatsen van porseleinen facings. Het gehele proces van het plaatsen van facings op de tanden gaat altijd in overleg met de tandarts, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. U kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina. Het team van Mondzorg Irene helpt u graag bij het realiseren van een schitterend gebit.

1K9A7699

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten