Skip to content

Kosten kronen plaatsen

Heeft u last van een verzwakte tand of kies die niet meer te redden valt met een vulling? Dan kan het plaatsen van een kroon hiervoor de oplossing zijn.

Een kroon plaatsen we ter vervanging van een verzwakte tand of kies, waardoor u weer makkelijk kunt kauwen en kunt rondlopen met een natuurlijk en gevuld gebit.

Ook is het mogelijk om een kroon te plaatsen indien u ontevreden bent met de kleur of de vorm van uw tand of kies om uw gebit er weer mooier uit te laten zien.

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een kroon voor een mooi en gevuld gebit en bent u benieuwd naar de behandeling en de kosten van een kroon? Wij lichten dit graag voor u toe!

Kronen, inlays en bruggen

Kroon kosten en behandeling

Om te beginnen slijpen we uw verzwakte tand of kies om ruimte te maken voor het plaatsen van de kroon. Vervolgens maken we een afdruk van uw kaak om tot een ontwerp voor de kroon te komen dat passend is bij uw gebit. Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat we over uw geslepen tand of kies plaatsen. Een kroon biedt bescherming en ondersteuning aan de tand onder de kroon. De kronen maken we op maat zodat het niet te onderscheiden is van de rest van het gebit.

De kroon kosten verschillen per persoon. Dit ligt aan het type materiaal (metalen of porseleinen kroon) dat we gebruiken en een eventuele verzekering waarbij de kosten (deels) worden vergoed. Indien u een tandartsverzekering heeft afgesloten, is het dus raadzaam om de polisvoorwaarden te lezen en te achterhalen of het plaatsen van een kroon wordt vergoedt. Verder ziet u hier een overzicht van de tarieven van de behandelingen binnen onze tandartspraktijk.

Wilt u meer informatie over het plaatsen van een kroon en de kroon kosten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze tandartsen gaan graag met u in gesprek om tot een passend advies voor uw gebit te komen.

1K9A7722

Kroon plaatsen bij Mondzorg Irene?

Ons team helpt u graag. Wat u van ons kunt verwachten? Persoonlijke en op maat gemaakte zorg waarbij we altijd kwaliteit leveren. Wij nemen u stapsgewijs mee in de behandelingen, zodat u precies weet wat en waarom iets gebeurt. Wij ontvangen u met een glimlach en dragen bij aan het realiseren van een stralend en gezond gebit.

Wilt u graag een afspraak inplannen voor een behandeling? U kunt online een afspraak maken bij onze tandartspraktijk of bellen naar 035 – 531 5291. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur. Onze tandartsen van Mondzorg Irene staan voor u klaar voor het behouden van de meest optimale mondgezondheid!

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten