Skip to content

kosten mondhygiënist

Het belang van een goede mondgezondheid is groot. Slechte mondhygiëne kan zorgen voor vervelende klachten, zoals ontstekingen en bloedend tandvlees of zelfs tot ziekten.

Een mondhygiënist draagt bij aan de juiste mondzorg.

Wat een mondhygiënist doet? Die helpt u tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en/of bestrijden. Hiervoor worden verschillende behandelingen verricht. Voor ieder persoon varieert de handelingen die worden verricht bij de mondhygiënist. Ieder gebit is anders en vereist daarom een persoonlijke aanpak en de daarbij behorende behandelingen.

Mondzorg Irene beschikt ook over mondhygiënisten die u graag voorzien van een goede mondgezondheid. Wilt u een afspraak maken bij de mondhygiënist en bent u daarom benieuwd naar de kosten en vergoedingen voor de behandeling? Wij vertellen u er meer over.

1K9A7825
1K9A7853

Kosten

De kosten voor iedere type behandeling bij de mondhygiënist zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat wij bij Mondzorg Irene deze tarieven hanteren binnen de praktijk. Uiteraard zijn de kosten voor een behandeling afhankelijk van welke handelingen de mondhygiënist moet uitvoeren. Dit verschilt per situatie, omdat ieder gebit weer anders is. Voor een exact kostenplaatje van de kosten die u zelf kunt verwachten voor uw gebit, kunt u het beste contact opnemen met de praktijk. 

Voor een weergave van al onze tarieven kijkt u hier

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

4B4B1550

Vergoeding zorgverzekeraar

Bent u onder de 18 jaar? Dan worden de kosten van uw behandeling bij de mondhygiënist vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 18 jaar en ouder is dit echter anders. Om uw behandeling deels of volledig vergoed te krijgen dient u over een aanvullende tandartsverzekering te beschikken. In hoeverre de behandeling (deels) wordt vergoed is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Laat u daarom informeren over de polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken bij mondhygiënist Mondzorg Irene

Mondzorg Irene beschikt over een mondhygiënist die u graag voorziet van de beste mondgezondheid. Wilt u een afspraak maken bij onze praktijk? U kunt online een afspraak maken of telefonisch contact opnemen via 035 531 5291. Wij verwelkomen u graag!

4B4B1674

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes