Skip to content

kosten mondhygienist

Het belang van een goede mondgezondheid is groot. Slechte mondhygiëne kan zorgen voor vervelende klachten, zoals ontstekingen en bloedend tandvlees of zelfs tot ziekten. Het is daarom belangrijk om af en toe een mondhygienist te bezoeken.

Een mondhygienist draagt bij aan de juiste mondzorg.

Wat doet een mondhygiënist? En wat zijn de kosten? Die helpt u tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en/of bestrijden. Hiervoor worden verschillende behandelingen verricht. Voor ieder persoon varieert de handelingen die worden verricht bij de mondhygiënist. Ieder gebit is anders en vereist daarom een persoonlijke aanpak en de daarbij behorende behandelingen.

Mondzorg Irene beschikt ook over mondhygiënisten die u graag voorzien van een goede mondgezondheid. Wilt u een afspraak maken bij de mondhygiënist en bent u daarom benieuwd naar de kosten en vergoedingen voor de behandeling? Wij vertellen u er meer over.

1K9A7825
1K9A7853

Kosten mondhygienist

De kosten voor iedere type behandeling bij de mondhygiënist zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat wij bij Mondzorg Irene deze tarieven hanteren binnen de praktijk. Uiteraard zijn de kosten voor een behandeling afhankelijk van welke handelingen de mondhygiënist moet uitvoeren. Dit verschilt per situatie, omdat ieder gebit weer anders is. Voor een exact kostenplaatje van de kosten die u zelf kunt verwachten voor uw gebit, kunt u het beste contact opnemen met de praktijk. 

Voor een weergave van al onze tarieven kijkt u hier

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

4B4B1550

Vergoeding zorgverzekeraar

Bent u onder de 18 jaar? Dan worden de kosten van uw behandeling bij de mondhygiënist vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 18 jaar en ouder is dit echter anders. Om uw behandeling deels of volledig vergoed te krijgen dient u over een aanvullende tandartsverzekering te beschikken. In hoeverre de behandeling (deels) wordt vergoed is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Laat u daarom informeren over de polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken bij mondhygienist Mondzorg Irene

Mondzorg Irene beschikt over een mondhygiënist die u graag voorziet van de beste mondgezondheid. Wilt u een afspraak maken bij onze praktijk? U kunt online een afspraak maken of telefonisch contact opnemen via 035 531 5291. Wij verwelkomen u graag!

4B4B1674

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten