Skip to content

Tandarts

Wij bieden complete mondzorg voor het hele gezin. Plan regelmatig een afspraak in bij de tandarts voor optimale mondgezondheid. 

Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden bij Mondzorg Irene volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Het brengen van twee halfjaarlijkse controle afspraken aan de tandarts biedt de oplossing om de meest optimale mondzorg te behouden.

Wij ontvangen u graag met een glimlach en houden vaak een gezellig praatje. Bij ons is tandheelkundige zorg meer dan alleen controles en gaatjes vullen. Wij richten ons voor een groot deel op preventie van problemen aan het gebit en onze specialisten volgen veel cursussen om up-to-date te blijven, zodat we de kwaliteit van onze behandelingen kunnen waarborgen.

Daarnaast zorgt dit ervoor dat wij onze patiënten zo optimaal mogelijk kunnen helpen bij het behouden van de juiste mondgezondheid.  Ook staan wij open voor het ontvangen van feedback om de praktijkervaringen te verbeteren. Ons team staat voor u klaar om u te helpen. Het team bestaat uit twee tandartsen, drie tandartsassistenten, een paro-preventieassistente en een mondhygiëniste.

tandarts

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

1K9A7648

Kosten tandarts

Onze prijzen zijn gehanteerd conform de tarievenlijst van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bent u benieuwd naar de kosten van de tandarts? Bekijk hier dan de kosten voor de tandarts.

Wilt u graag een afspraak maken bij ons, maar heeft u nog een aantal vragen? Dan beantwoorden wij deze vragen graag voor u. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Bij Mondzorg Irene zorgen onze specialisten ervoor dat u een gezond gebit behoudt.

Veelgestelde vragen over de tandarts

Tandartsen zijn breder opgeleid en zijn daarom bevoegd om een breed scala aan tandheelkundige behandelingen uit te voeren, waaronder complexe en chirurgische ingrepen. Mondhygiënisten focussen zich vooral op de gezondheid van tandvlees en preventieve mondzorg. 

Een tandarts diagnoseert en behandelt problemen met tanden, tandvlees en andere delen van de mond. Dit omvat het vullen van gaatjes, het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen, het plaatsen van kronen en bruggen, het trekken van tanden, en het uitvoeren van preventieve zorg zoals professionele reinigingen en voorlichting over mondhygiëne.

Het is aan te raden om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor controle en reiniging. Afhankelijk van de situatie van jouw mondgezondheid kan de tandarts aanbevelen om vaker op bezoek te komen. 

Tijdens een controle zal de tandarts je mond onderzoeken op tekenen van tandbederf, tandvleesontsteking, en andere problemen. Dit kan het maken van röntgenfoto’s omvatten. Daarnaast zal de tandarts ook je tanden reinigen en advies geven over mondhygiëne.

Het kan voorkomen dat u midden in de nacht last heeft van ernstige kiespijn en u de volgende dag een hele belangrijke afspraak heeft staan die u niet kunt missen. In zulke gevallen kunt u een bezoek brengen aan de spoed tandarts.

Wij werken samen met de Tandartsspoedpraktijk. Zij staan 24/7 en ook na 21:00u voor u klaar. U kunt hen bereiken door te bellen naar: 0900 8602

Symptomen van een gaatje kunnen onder andere zijn: tandpijn, gevoeligheid bij het eten van zoet, heet of koud voedsel, zichtbare gaatjes of donkere vlekken op de tanden, en pijn bij het bijten. Het is belangrijk om regelmatige controles te hebben, omdat een tandarts gaatjes kan opsporen voordat ze symptomen veroorzaken.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten