Skip to content

Kosten tandarts

Vraagt u zich af wat de kosten van een controle afspraak bij de tandarts zijn voor u en/of uw kind(eren)?

Sommige ouders vermoeden namelijk dat kinderen onder de 18 jaar voor een tandheelkundige behandeling niet worden verzekerd. Bij ons worden behandelingen voor kinderen tot 18 jaar echter volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor reguliere tandheelkundige zorg betaalt u geen eigen risico. Daarentegen worden de kosten van de tandarts voor personen vanaf 18 jaar niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als u een tandartsverzekering heeft afgesloten, kunnen uw kosten (deels) worden vergoed. Mondzorg Irene informeert u graag over de kosten om duidelijkheid en transparantie te bieden.

Gaatje vullen
1K9A7621

Kosten tandarts

De tandarts bepaalt zelf niet wat de kosten zijn van de behandelingen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt hiervoor jaarlijks de tarieven vast voor de tandheelkundige zorg. Een factuur van de tandarts mag voor 10 tot 15 procent afwijken van de begrootte tandartskosten. Op deze pagina kunt u onze tarieven zien die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Wel proberen wij zo veel mogelijk met u mee te denken en mogelijkheden te beiden die passen bij uw budget. We denken graag creatief en oplossend, maar houden daarbij wel aan onze hoge kwaliteitsstandaard vast.

Uw factuur

Uw factuur sturen wij eerst naar Infomedics. Zij dienen uw nota eerst in bij uw zorgverzekeraar. Deze vergoed eventueel (een deel van) de kosten. Een restfactuur voor het deel dat u zelf moet betalen wordt per post of e-mail aan u gestuurd.

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren probleemloos worden verplaatst of afgezegd. Afspraken die binnen deze tijd worden geannuleerd worden ongeacht de reden in rekening gebracht als deze tijd niet meer opgevuld kan worden, conform de regels van de NZA. De code hiervoor is c90 en de kosten bedragen €7,50- per 5 minuten.

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes