Skip to content

Gevolgen slechte mondzorg bij ouderen

Een gezond gebit is erg belangrijk. Niet alleen voorkomt het onzekerheid over het gebit, maar het zorgt ook voor de juiste mondgezondheid. Vooral als het gaat om de juiste mondzorg bij ouderen.

Vaak ontbreekt de aandacht voor de juiste mondzorg, terwijl het belang van goede mondzorg bij ouderen juist groot is. Gebeurt dat niet, dan kan het voor slechte gevolgen zorgen.

Slechte mondzorg kan leiden tot klachten als tandbederf, pijn, infecties en tandvleesontstekingen. Bovendien kan slechte mondzorg zorgen voor ernstige gevolgen voor de algehele gezondheid. Zo kunnen ouderen moeite hebben met voldoende voeding binnen krijgen. Hierdoor kan gewichtsverlies of zelfs ondervoeding een rol gaan spelen. Daarnaast kan een ontsteking in het tandvlees zelfs leiden tot een grotere kans op aandoeningen als reuma, longontsteking of hart- en vaatziekten. Des te belangrijker is het daarom om voor de juiste mondhygiëne te zorgen. Voor jong en oud.

1K9A7790
1K9A7686

Behouden van de juiste mondzorg

Een goede mondhygiëne? Die behoudt u door twee keer per dag uw tanden te poetsen en te reinigen met ragers of stokers. Ook het schoonmaken van de tong helpt bij het verwijderen van bacteriën. Naast uw persoonlijke zorg voor het gebit, dient u ook ieder half jaar een afspraak te maken bij de tandarts (en de mondhygiënist). Zo zorgt u voor een regelmatige controle van de staat van uw gebit.

Op afspraak bij Mondzorg Irene?

Bij Mondzorg Irene zorgen wij voor tandheelkundige mondzorg voor ouderen. Wij bieden persoonlijke zorg in onze praktijk met een open en toegankelijke sfeer. Samen werken we aan een gezonde mond. Wilt u een afspraak maken bij onze tandarts? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 035 531 5291. Wij ontvangen u met een glimlach in onze praktijk!

1K9A8159

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten