Skip to content

Kosten tandsteen verwijderen

Tandsteen verwijderen zorgt ervoor dat ontstoken tandvlees wordt aangepakt. Daarnaast voorkomt het gaatjes. Daarom is het erg belangrijk dat u uw tandsteen laat verwijderen door de tandarts of een tandartsassistent.

Vraagt u zich af hoeveel het gaat kosten om uw tandsteen te laten verwijderen bij Mondzorg Irene? Dan geven wij u hier graag meer informatie over.

De kosten voor het verwijderen van tandsteen zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen worden uiteraard ook gehanteerd in onze tandartspraktijk. De kosten van de tandsteenbehandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid tandsteen die zich in uw mond bevindt. Dit bepaalt namelijk hoelang de tandarts of de mondhygiënist bezig is met het verwijderen van tandsteen. De behandeling wordt op onze tarievenlijst aangegeven onder de code M03 Gebitsreiniging, per vijf minuten. Bekijk onze tarievenlijst om de kosten te bekijken.

1K9A7635
1K9A7838

Vergoeding van zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor mondhygiëne. Hier valt tandsteen verwijderen ook onder. De behandelkosten voor kinderen tot 18 jaar worden in zijn geheel vergoed door de basisverzekering. Als u meer wilt weten over de kosten van tandsteen verwijderen kunt u hier onze tarieven bekijken.

Tandsteen verwijderen bij Mondzorg Irene

Wilt u graag uw tandsteen verwijderen? Dan bent u van harte welkom om langs te komen bij Mondzorg Irene. Het team bestaat uit een tandarts, twee tandartsassistenten en een mondhygienist. Ons team is gespecialiseerd in tandheelkunde en helpt u graag bij het verwijderen van tandsteen. Wij richten ons voor een groot deel op preventie van problemen aan het gebit. U kunt voor het verwijderen van tandsteen online een afspraak maken bij ons. Onze experts staan altijd voor u klaar voor het behouden van een gezond gebit!

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

De behandeling

Wanneer er sprake is van tandsteen, kan de mondhygiënist of tandartsassistente dit voor u verwijderen. Tandsteen kan op twee verschillende manieren worden verwijderd, namelijk met behulp van een haakje of met een apparaat dat ultrasone trillingen afgeeft. Door het haakje te gebruiken wordt het tandsteen weggekrabd. Wordt het apparaat gebruikt, dan wordt het tandsteen losgetrild. Het verwijderen van tandsteen zorgt ervoor dat ontstoken tandvlees wordt aangepakt. Daarnaast voorkomt het gaatjes. Na een goede gebitsreiniging kan uw tandvlees zich weer herstellen en heeft u weer een optimale mondgezondheid.
4B4B1818
4B4B1550

Kosten tandsteen verwijderen

De kosten voor tandartsbehandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). En ook deze prijzen hanteren wij in onze praktijk. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor mondhygiëne. Hier valt het verwijderen van tandsteen ook onder. De behandelkosten voor kinderen tot 18 jaar worden in zijn geheel vergoed door de basisverzekering. Hier kunt u meer lezen over de kosten van tandsteen verwijderen en gebitsreiniging.

Heeft u toch nog een vraag over het verwijderen van tandsteen? Onze medewerkers helpen u graag verder. U kunt uw vraag stellen via ons contactformulier of telefoonnummer. Mondzorg Irene zorgt ervoor dat u een gezond gebit behoudt.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten