Skip to content

Wat te doen tegen ontstoken tandvlees

Men ervaart bij ontstoken tandvlees klachten als pijn en irritatie aan uw tandvlees. Ook kan er bloeding en zwelling in de mond optreden bij ontstoken tandvlees.

Heeft u last van een van deze klachten? Dan is dat natuurlijk erg vervelend.

U dient in dat geval een afspraak te maken bij de tandarts. Hij of zij helpt u dan van uw ontstoken tandvlees af om weer over een gezond gebit te beschikken. U kunt echter ook zelf een aantal handelingen verrichten om van uw (pijnlijke) klachten af te komen.

Zo is de belangrijkste tip: uw gebit van de juiste mondzorg voorzien. Dit doet u door tweemaal daags uw tanden te poetsen, het liefst met fluoride tandpasta. Hierbij is het van belang om de ruimte tussen uw tanden ook goed schoon te maken met stokers of ragers. Doet u dit, maar verhelpt het de klachten alsnog niet? Maak dan een afspraak bij de tandarts om tot een oplossing te komen voor uw ontstoken tandvlees.

mondhygiënist
1K9A7838

Ontstoken tandvlees voorkomen

Hoe u ontstoken tandvlees het beste kunt voorkomen, is door uw gebit de juiste zorg te bieden. Naast het poetsen en schoon houden van uw gebit, zijn er nog een aantal zaken waarmee u ontstoken tandvlees voorkomt. Zo adviseren wij eens in het half jaar ook een bezoek te brengen aan de mondhygiënist voor een extra reiniging van het gebit. Bovendien kan voeding ook een grote rol spelen in uw mondgezondheid. Belangrijk is daarom om zoveel mogelijk gezonde voeding te consumeren om een gezond gebit te behouden.

Last van ontstoken tandvlees? Wij helpen u!

Heeft u last van ontstoken tandvlees, een slechte adem of gevoelige tanden? Kom gerust eens langs onze praktijk voor een consult. Onze tandartsen nemen een kijkje naar de staat van uw gebit. Bovendien krijgt u advies over hoe uw ontstoken tandvlees kan worden opgelost. U kunt een afspraak bij onze praktijk maken via het contactformulier of telefonisch via 035 531 5291. Het team van Mondzorg Irene staat voor u klaar!

1K9A7767

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten