Skip to content

Tandartsverzekering

Lees meer over wanneer de tandartsverzekering een behandeling vergoed en ontdek wanneer een  aanvullende tandartsverzekering nodig is. 

Door het dagelijks goed reinigen van uw tanden, kiezen en tandvlees behoudt u een goede mondgezondheid.

Een juiste mondzorg bestaat uit het tweemaal daags goed poetsen van de tanden. Ondanks deze dagelijkse mondzorg kunnen er toch gebitsproblemen ontstaan. Om deze problemen op te lossen is er een tandartsbehandeling nodig. Deze tandartsbehandelingen brengen uiteraard kosten met zich mee. Het afsluiten van een tandartsverzekering kan daarom in sommige gevallen raadzaam zijn. Wij informeren u graag over tandartsverzekeringen.

1K9A7825

Vergoeding vanuit (tandarts)verzekering

Wanneer u in Nederland werkt of woonachtig bent, bent u verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Met deze basisverzekering zijn kinderen tot 18 jaar tandheelkundig verzekerd. Hiermee worden bijna alle tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar vergoed met uitzondering van orthodontie. Wanneer uw kind een beugel nodig heeft, is het dus raadzaam hier een aanvullende zorgverzekering voor af te sluiten.

Voor volwassenen worden tandheelkundige kosten echter zeer beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij de tandartskosten wel vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dit betreft voornamelijk een aantal bijzondere behandelingen.

Indien u eventuele hoge tandartskosten wilt voorkomen, is het raadzaam een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Met een aanvullende verzekering worden kosten als een bezoek bij de tandarts of mondhygiënist vergoed. Welke kosten er met een aanvullende verzekering exact worden vergoed, is zeer verschillend per verzekeraar en per verzekering die je afsluit. In principe geldt: hoe hoger de vergoeding, hoe hoger de premie is die je betaalt. Het verschilt per persoon welke tandartsverzekering raadzaam is om af te sluiten. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tandheelkundige zorg die men dat jaar nodig heeft.

1K9A7838

Advies

Het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering is niet voor iedereen nodig. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tandheelkundige zorg die u nodig heeft. Voor meer informatie over de verschillende aanvullende tandartsverzekeringen raden wij u aan uw zorgverzekeraar te raadplegen. Indien u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina. Het team van Mondzorg Irene staat altijd voor u klaar!

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten