Skip to content

Facings kosten

Bent u onzeker over de vorm of kleur van uw tanden en wilt u zonder schaamte kunnen genieten van uw stralende gebit? Ontdek de facings kosten.

Het plaatsen van facings biedt de mogelijkheid om de vorm van uw tanden aan te passen, de kleur van uw tanden witter te maken en spleetjes tussen de tanden op te vullen.

U kunt echter kiezen uit verschillende soorten facings, namelijk de composiet en porseleinen facings. Het grootste verschil zit in hoe de verschillende soorten facings worden gemaakt. Wij helpen u graag om een stralend gebit te krijgen.

Bent u benieuwd naar de behandeling en kosten van de facings op de tanden? Wij informeren u graag.

facings tanden
1K9A7663

Behandeling facings

Het uitvoeren van de behandelingen verschilt per soort facing. Het plaatsen van composiet facings kan in één behandeling worden uitgevoerd. Voor het plaatsen van de porseleinen facings zijn er minimaal twee behandelingen nodig wegens de tandtechnische laboratoriumkosten.

Als u kiest voor een porseleinen facing, overlegt u eerst samen met de tandarts de kleur. Voor het plaatsen van de facing slijpt de tandarts als eerst een dun laagje van het glazuur van de tand af. De tandarts maakt vervolgens een facing van deze afgeslepen tand die goed aansluit op de grootte, de kleur en de grootte van de andere tanden. De nieuwe facings worden geplaatst bij het volgende tandartsbezoek. De tandarts plakt de facing met een hechtlaag aan de tand.

Bij het plaatsen van een composiet facing bepalen we ook eerst de kleur van de facing . De tand wordt voor het plaatsen met een freesje opgeruwd om het zuur te behandelen. Hierdoor hecht de facing beter. Vervolgens wordt het composiet laagje voor laagje aangebracht en wordt het vulmateriaal in de juiste vorm geboetseerd.

Facings kosten

De kosten van de facings op de tanden zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen worden uiteraard gehanteerd in onze tandartspraktijk. De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de techniekkosten en het aantal facings dat u laat plaatsen. Het plaatsen van composiet facings is relatief lager dan het plaatsen van porseleinen facings. Dit komt doordat de composiet facings tijdens de behandeling worden gemaakt door de tandarts. Echter, de porseleinen facings worden gemaakt door de tandtechnicus met daaraan gebonden laboratoriumkosten. Als u zich afvraagt of uw verzekering de facings vergoedt, moet u kijken naar uw aanvullende verzekering. Indien de tandarts in uw aanvullende verzekering erbij in zit, wordt het plaatsen van de facings vergoedt door de verzekering. De verzekering vergoedt meestal 70 tot 80% van de dienst van de tand deskundige. Indien u porseleinen facings laat plaatsen wordt een deel van de techniekkosten vergoed. Als u meer wilt weten over de kosten van de facings, kunt u hier onze tarieven bekijken.
Facings

Facings laten plaatsen bij Mondzorg Irene?

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van facings? Dan bent u van harte welkom om op consult te komen bij Mondzorg Irene. Het gehele proces van het plaatsen van de facings gaat in overleg met de tandarts, zodat u weet wat u kunt verwachten. Ons team is gespecialiseerd in tandheelkunde en helpt u graag. Wij voeren verschillende behandelingen uit en het plaatsen van facings hoort daar ook bij. Zou u graag een afspraak willen maken om facings te plaatsen? Bij ons kunt u een online afspraak maken. Onze experts staan altijd voor u klaar voor het behouden van een gezond gebit!

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten