Skip to content

Composiet facings

Wilt u genieten van uw stralende gebit zonder onzeker te zijn? Kies voor facings. 

Wij raden u facings aan als u last heeft van scheve en/of afgebroken tanden. Ook kunt u facings laten plaatsen als u last heeft van spleetjes tussen uw tanden.

Een perfect en wit gebit is de wens van iedereen. Bent u ontevreden over de vorm of kleur van uw tanden en verlangt u naar een stralend gebit? Door facings op de tanden te plaatsen, krijgt u mooie, rechte en witte tanden.
 
Wilt u meer weten over de composiet facings en de kosten hiervan? Wij beantwoorden uw vragen graag.
1K9A7755
Facings

Voordelen van composiet facings

Uw tanden laten behandelen met composiet facings brengt veel voordelen met zich mee. Wij hebben de voordelen ten opzichte van porseleinen facings hieronder op een rijtje gezet.

  • Ze zijn goedkoper in prijs. De reden hiervan is dat de composiet facings rechtstreeks in de mond gemaakt worden en er dus geen tandtechnische kosten aan verbonden zijn.
  • U heeft maar één bezoek bij de tandarts nodig om de composiet facings te laten plaatsen. Voor andere soort facings moet u meerdere keren terugkomen voor de behandeling.
  • De composiet facings zijn makkelijk te repareren wanneer deze beschadigd zijn. Dit is een groot voordeel voor mensen die tandenknarsen of nagelbijten. De facings zijn na de reparatie net zo sterk als daarvoor.
  • Wanneer er bij u een beetverhoging uitgevoerd moet worden, zijn composiet facings hier een goede oplossing voor. Mensen die veel last hebben van erosie of door een andere reden een te lage beet hebben, kunnen facings laten plaatsen om de beet te verhogen.

Hoe ziet een composiet facings behandeling eruit?

Het plaatsen van composiet facings wordt in één behandeling bij de tandarts gedaan. Allereerst maakt de tandarts digitale foto’s van uw gezicht en mond. Vervolgens maken we een behandelplan aan de hand van de digitale foto’s. U kiest en bekijkt samen met uw tandarts wat de juiste kleur van de facings is voor uw gebit. Als u ook graag de stand van de tand wil wijzigen. dan kunt u ook vragen om een mock-up. Een mock-up is een ontwerpfase waarin de gewenste vorm van uw gebit wordt gemaakt van witte was. Op deze manier ziet u wat het resultaat kan worden. Indien een tand scheef staat, zal de punt worden afgeslepen. Als dit niet het geval is, zal het glazuur van de tand met een freesje iets opgeruwd worden. Dit zorgt ervoor dat de facings beter kunnen hechten. Na het aanbrengen van composiet op uw tand, boetseert de tandarts het vulmateriaal in de juiste vorm. Tot slot, slijpt de tandarts de composiet in de gewenste vorm en slijpt de tandarts het oppervlak. Wanneer u niet tevreden bent met de vorm of kleur van de composiet facings, kan uw tandarts dit direct corrigeren.

1K9A7663

Wat kosten facings?

De kosten voor het plaatsen van de facings zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen hanteren wij natuurlijk ook in onze praktijk. Echter, de kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de techniekkosten en het aantal facings dat u laat plaatsen. Bent u benieuwd naar de beste mogelijkheden voor uw gebit? Dan kunt u altijd langskomen op consult bij Mondzorg Irene. Voor meer informatie over de kosten van de facings kunt u hier onze tarieven bekijken.

Composiet facings laten plaatsen bij Mondzorg Irene

Wilt u composiet facings laten plaatsen? Wij helpen u graag! Ons team is gespecialiseerd in tandheelkunde. Het team van Mondzorg Irene voert een breed scala aan behandelingen uit, waaronder het plaatsen van facings. Wij zijn te bereiken via onze contactpagina. Het behouden van een gezond gebit kan bij Mondzorg Irene, want onze experts staan altijd voor u klaar!

1K9A7621

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten