Skip to content

Mondhygiëniste

Een mondhygiënist richt zich op het bestrijden en voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen. Mondzorg Irene beschikt ook over een eigen mondhygiënist.

Bent u benieuwd naar hoe een behandeling bij een mondhygiënist eraan toegaat? Dan vertellen wij u daar graag meer over.

De behandelingen van een mondhygiënist zijn gericht op het voorkomen van cariës en tandvleesaandoeningen. Cariës staat voor gaatjes in de tanden en kiezen. Verder voert de mondhygiënist ook taken uit die gericht zijn op genezing. Denk hierbij aan het behandelen van tandvleesaandoeningen. Andere werkzaamheden van een mondhygiënist zijn het in kaart brengen van de conditie van het tandvlees en het kaakbot en het geven van een voorlichting over gebitsverzorging. De mondhygiënist geeft ook voorlichtingen over het ontstaan van gaatjes, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten op het gebit. 

De duur van een afspraak bij de mondhygiënist verschilt per patiënt. Afhankelijk van de mondhygiëne duurt een afspraak bij de mondhygiënist gemiddeld een half uur tot een uur. Een halfjaarlijks bezoek aan de mondhygiënist verkleint de kans op grotere problemen wanneer het gaat om mondzorg.

1K9A7849
1K9A7904

Kosten mondhygiënist

De kosten van de mondhygiënist zijn gehanteerd volgens de tarievenlijst van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wilt u graag weten welke prijzen wij hanteren? U leest hier meer over de kosten van een mondhygiënist.

Afspraak maken bij mondhygiënist

Wilt u graag een afspraak maken bij onze mondhygiënist? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of telefoonnummer. Bij Mondzorg Irene werken wij samen aan een gezonde mond, zodat u een gezond gebit behoudt! 

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes