Skip to content

Kosten brug plaatsen

Een brug wordt geplaatst wanneer men meerdere tanden of kiezen mist in het gebit.

De brug vervangt dan de ontbrekende tanden of kiezen en wordt geheel passend gemaakt aan de rest van uw gebit.

Dankzij een brug plaatsen beschikt u weer over een volledig gevuld gebit en voorkomt u dat uw tanden scheef gaan staan. Wilt u daarom een brug plaatsen, maar bent u benieuwd naar de kosten? Wij brengen dit voor u in kaart.

Brug tandarts - kronen, inlays en bruggen

Kosten brug plaatsen

Alle tarieven voor tandartsbehandelingen worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Dit betekent dat ook wij deze tarieven hanteren binnen onze tandartspraktijk. De kosten voor een brug plaatsen zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk welk materiaal er wordt gebruikt en de staat van het gebit. Dit maakt dat de kosten per persoon variëren. Het is echter wel raadzaam om voorafgaand aan de behandeling u te laten informeren bij uw tandarts over de kosten. Mocht er blijken dat de behandeling meer dan €250 kost, dan dient u te worden voorzien van een begroting voor de behandeling. Zo heeft u een indicatie van de kosten die u kunt verwachten voor de behandeling.

Belangrijk om te weten: de kosten voor een brug plaatsen wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierom is het advies een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering kunnen de kosten voor de behandeling gedeeltelijk of volledig worden vergoed. Dit is echter wel afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Bekijk daarom goed de polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de dekkingen.

Kronen, inlays en bruggen

Maak een afspraak bij Mondzorg Irene

Wilt u een brug plaatsen om weer moeiteloos te kunnen kauwen en over een gevuld gebit te beschikken? Wij staan voor u klaar voor complete mondzorg voor u en uw gezin. Met onze persoonlijke en op maat gemaakte zorg voorzien wij u van een optimale mondgezondheid. Wij ontvangen u met een glimlach in onze tandartspraktijk.

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten