Skip to content

Facings tanden

Een perfect en wit gebit is de wens van iedereen. Bent u ontevreden over de vorm of kleur van uw tanden en verlangt u naar een stralend gebit?

Een perfect en wit gebit is de wens van iedereen. Bent u ontevreden over de vorm of kleur van uw tanden en verlangt u naar een stralend gebit?

Het plaatsen van facings op de tanden kan hiervoor de oplossing zijn. Facings bieden u de mogelijkheid om de vorm van uw tanden aan te passen, eventuele spleetjes op te vullen en de kleur van uw tanden witter te maken. Er zijn twee verschillende soorten facings. Ze verschillen in materiaal, uiterlijk, plaatsing en kosten. Hierdoor hebben ze elk hun eigen voordelen.

Wilt u meer weten over deze verschillende soorten facings en de kosten hiervan? Wij informeren u graag.

1K9A7882
1K9A7892

Wat zijn facings?

Eefn facing is een porseleinen of composiet plaatje dat op de tand(en) wordt geplaatst indien u daar ontevreden over bent. Met een facing kan er eenvoudig een afgebroken tand of kies worden gerepareerd, een spleetje worden opgevuld of de stand van de tand worden aangepast.
Door het plaatsen van facings op de tanden hoeft u dus niet langer onzeker te zijn over uw gebit en kunt u genieten van een stralende lach.

De behandeling

De uitvoering van de behandeling verschilt per soort facing. Om de facings op de tanden te plaatsen, kunnen er verschillende materialen worden gebruikt. Deze materialen zijn composiet facings en porseleinen facings. Voor het plaatsen van een composiet facing is er slechts één behandeling nodig. Voor het plaatsen van een porseleinen facing zijn er minimaal twee bezoeken aan de tandarts nodig doordat de porseleinen facings in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt.

Wat kosten facings?

De kosten voor het plaatsen van facings op de tanden zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen hanteren wij uiteraard ook in onze tandartspraktijk. Bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van facings op de tanden? Dan kunt u hier onze tarieven voor het plaatsen van facings bekijken.

1K9A7699

Facings plaatsen bij Mondzorg Irene

Heeft u interesse in het plaatsen van facings? Dan staat het team van Mondzorg Irene voor u klaar! Wij zijn gespecialiseerd in tandheelkunde en helpen u graag bij het realiseren van een mooi gebit. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Onze experts staan voor u klaar, zodat u snel kunt genieten van een stralende lach!

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes