Skip to content

Facings tanden

Een perfect en wit gebit is de wens van iedereen. Bent u ontevreden over de vorm of kleur van uw tanden en verlangt u naar een stralend gebit?

Een perfect en wit gebit is de wens van iedereen. Bent u ontevreden over de vorm of kleur van uw tanden en verlangt u naar een stralend gebit?

Het plaatsen van facings op de tanden kan hiervoor de oplossing zijn. Facings tanden bieden u de mogelijkheid om de vorm van uw tanden aan te passen, eventuele spleetjes op te vullen en de kleur van uw tanden witter te maken. Er zijn twee verschillende soorten facings. Ze verschillen in materiaal, uiterlijk, plaatsing en kosten. Hierdoor hebben ze elk hun eigen voordelen.

Wilt u meer weten over deze verschillende soorten facings en de kosten hiervan? Wij informeren u graag.

facings tanden
Facings

Wat zijn facings?

Een facing is een porseleinen of composiet plaatje dat we op de tand(en) plaatsen indien u daar ontevreden over bent. Met een facing kunnen we eenvoudig een afgebroken tand of kies repareren, een spleetje opvullen of de stand van de tand aanpassen als u scheve tanden heeft. Bovendien bieden facings een oplossing voor verkleurde tanden, slijtage en kleine oneffenheden zoals ongelijke vorm van tanden. 

Door het plaatsen van facings op de tanden hoeft u dus niet langer onzeker te zijn over uw gebit en kunt u genieten van een stralende lach. 

De behandeling

De uitvoering van de behandeling verschilt per soort facing. Om de facings op de tanden te plaatsen, kunnen er verschillende materialen worden gebruikt. Deze materialen zijn composiet facings en porseleinen facings. Voor het plaatsen van een composiet facing is er slechts één behandeling nodig. Voor het plaatsen van een porseleinen facing zijn er minimaal twee bezoeken aan de tandarts nodig doordat de porseleinen facings in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt.

Wat kosten facings?

De kosten voor het plaatsen van facings op de tanden zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen hanteren wij daarom uiteraard ook in onze tandartspraktijk. Bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van facings op de tanden? Dan kunt u hier onze tarieven voor het plaatsen van facings bekijken.

1K9A7699

Facings op uw tanden plaatsen bij Mondzorg Irene

Heeft u interesse in het plaatsen van facings? Dan staat het team van Mondzorg Irene voor u klaar! Wij zijn gespecialiseerd in tandheelkunde en helpen u graag bij het realiseren van een mooi gebit. Samen met u kijken we wat de beste oplossing is voor uw gebit. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Onze experts staan voor u klaar, zodat u snel kunt genieten van een stralende lach!

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten