Skip to content

Kosten verstandskies trekken

Het komt vaak voor dat er bij jongvolwassenen en tieners een verstandskies getrokken moet worden. Dit wordt vaak achterhaald nadat de tandarts een röntgenfoto heeft gemaakt. De kosten voor verstandskies trekken zijn afhankelijk van verschillende factoren. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het trekken van een verstandskies? Wij informeren u hier graag over.

De kosten voor het trekken van uw kies hangen af van de plek waar de ingreep wordt uitgevoerd. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de benodigde handelingen om de verstandskies te trekken. U kunt uw verstandskies laten trekken door uw tandarts of een kaakchirurg. Het trekken van een verstandskies valt namelijk onder een specialistische ingreep. Onze tarieven voor het trekken van een verstandskies kunt u hier bekijken.

Verstandskies trekken
Parodontitis

Verstandskiezen trekken door tandarts

Indien uw verstandskies wordt verwijderd door uw tandarts, kunnen de kosten voor het trekken van de verstandskies oplopen tot een paar honderd euro. De gemiddelde kosten voor het trekken van een verstandskies door de tandarts zijn €50 per getrokken tand. Dit is inclusief de lokale verdoving. Houd rekening met extra kosten wanneer er complicaties plaatsvinden of wanneer er wordt gehecht.

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

4B4B1689

Verstandskies trekken door kaakchirurg

In de meeste gevallen wordt uw verstandskies getrokken door een kaakchirurg. Vaak moet u dan naar het ziekenhuis of een zelfstandig behandelkliniek. De gemiddelde kosten voor het trekken van twee verstandskiezen met plaatselijke verdoving liggen hiervoor rond de €200. Er kunnen nog extra kosten bijkomen vanwege de complicaties of het maken van nieuwe foto’s.

Vergoeding voor trekken van verstandskiezen

Als u onder de 18 jaar bent, worden de kosten volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Het trekken van een verstandskies valt namelijk onder medisch specialistisch zorg.

De kosten die u betaalt voor het trekken van uw verstandskies bij de tandarts, zijn afhankelijk van de dekking van hoeveel uw tandartsverzekering vergoedt. Dit kan nogal verschillen. Het verwijderen van uw verstandskies door uw tandarts wordt namelijk niet vergoed door uw basisverzekering. Echter, u kunt zich aanvullend laten verzekeren voor de tandarts. Hierdoor worden de kosten deels gedekt. Heeft u geen tandartsverzekering afgesloten? Dan betaalt u de kosten geheel zelf.

Indien u uw verstandskies laat trekken door de kaakchirurg, worden deze kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen als de tandarts u heeft doorverwezen. Als u zelf voor de kaakchirurg kiest, worden de kosten niet vergoed. Echter, dit houdt in dat u wel uw eigen risico moet betalen. Wanneer u een vrijwillig eigen risico heeft gekozen, betaalt u alles tot aan de hoogte van uw eigen risico zelf.

4B4B1942

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten