Skip to content

Tandarts controleafspraak

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin

Gebitsproblemen kunnen we voorkomen als u regelmatig op tandarts controleafspraak komt.

U start meestal met een intake bij de tandarts. Tijdens deze uitgebreide tandarts controleafspraak controleren wij uw tanden, tandvlees en slijmvliezen. Hieruit volgt een overzicht van de conditie van uw gebit en of u gaatjes heeft. Indien nodig maken wij ook röntgenfoto’s om een beter beeld te krijgen. De vervolgstappen bespreken we met u. 

Wij adviseren u om ieder halfjaar op controleafspraak te komen, zodat wij uw mondgezondheid optimaal kunnen waarborgen. Echter, dit is niet verplicht. U kunt ervoor kiezen om alleen op controle te komen wanneer u klachten ervaart, maar dit raden wij af. Het kan voorkomen dat de gebitsproblemen zich dan al in een verder stadium bevinden. Dit zorgt ervoor dat de klacht moeilijker te behandelen is. Als u te lang wacht, kan het in het ergste geval zelfs leiden tot uitval van uw tanden en/of kiezen.

Vaak kan de tandarts problemen die vroeg zijn gesignaleerd eenvoudig behandelen. Wanneer er een ingewikkelder gebitsprobleem is ontdekt, maken wij een vervolgafspraak om de klacht te behandelen. Het kan ook voorkomen dat we u doorverwijzen naar een specialist. Denk bijvoorbeeld ook aan het bekijken van de status van uw verstandskiezen

De mondhygiënist of preventieassistent reinigt uw gebit. Zij zorgen ervoor dat uw mondgezondheid behouden wordt en de gebitsproblemen voorkomen kunnen worden. Dit doen zij door tandplak, aanslag en tandsteen te verwijderen. Daarna polijsten zij uw gebit voor optimale bescherming.

1K9A7635

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

1K9A7663

Kosten en vergoedingen

De kosten van de controleafspraak kunnen variëren. Dit hangt af van de nodige gebitsreiniging, het polijsten, de röntgenfoto’s en het type behandeling dat nodig is voor uw gebit. De prijzen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), waardoor iedere tandartspraktijk dezelfde prijzen hanteert. U kunt hier meer lezen over de prijzen die wij hanteren in onze praktijk.

De halfjaarlijkse tandarts controleafspraak wordt tot de leeftijd van 18 jaar vergoed door de basisverzekering van de zorgverzekeraar. Na de leeftijd van 18 jaar verschilt de vergoeding per zorgverzekeraar. Sommigen verzekeringen vergoeden een controleafspraak wel en andere weer niet. Hiervoor is het handig om dit bij uw zorgverzekeraar na te vragen.

Controleafspraak bij Mondzorg Irene

Heeft u nog steeds een vraag over de controleafspraak? Neemt u dan gerust contact op via ons contactformulier. Onze specialisten staan voor u klaar! Bij Mondzorg Irene zorgen onze specialisten voor de optimale mondzorg voor uw gebit! 

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten