Skip to content

Kindertandarts

Een kindertandarts is gespecialiseerd op het gebied van kindertandheelkunde.

De kindertandarts richt zich op kinderen met gedragsproblemen, medisch problematiek, angst of op kinderen die veel gaatjes hebben en nog te jong zijn om uitgebreid te worden behandeld. Daarbij behandelt de kindertandarts ook kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Bij Mondzorg Irene hebben wij affiniteit met kindertandheelkunde en geven wij kinderen altijd wat extra aandacht. Wij raden u aan om uw kind(eren) al vanaf twee jaar mee te nemen voor een controle van hun melkgebit. Op deze manier raken kinderen spelenderwijs op een jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts. Dit zorgt er overigens ook voor dat eventuele problemen op tijd worden gesignaleerd en aangepakt. De basis voor een gezond gebit wordt immers in de kinderjaren gelegd. Uw kind zal er lang plezier van hebben wanneer u vroeg start met het aanleren van goede poets gewoontes en het brengen van tandartsbezoeken.

1K9A7904

Behandeling kindertandarts

Bij de kindertandarts worden de kinderen op een vriendelijke manier benaderd. Daarnaast benoemd de tandarts de gebruikte attributen en de kleine behandelingen. Hierbij kunt u denken aan het maken van foto’s, tandsteen verwijderen, polijsten van het gebit en een fluoridebehandeling. Om een behandeling goed uit te voeren, wil de kindertandarts eerst achterhalen wat uw kind heeft meegemaakt bij de vorige tandarts of andere medische omstandigheden. Ook wil de kindertandarts een beeld vormen van het algemene gedrag van uw kind. Aan de hand van het verhaal en de mondgezondheid van het gebit, wordt er een behandelplan opgesteld. Het is belangrijk dat kinderen stapsgewijs kunnen wennen aan een tandheelkundige behandeling. Daarom is het van belang dat een kindertandarts het vertrouwen wint. De kindertandarts zal afspraken met uw kind maken en zich aan deze afspraken houden.

Wanneer uw kind wordt behandeld bij de kindertandarts, wordt het gebit eerst gecontroleerd op mogelijke gaatjes en de juiste mondhygiëne. Daarnaast wordt er gekeken naar de stand van de tanden en de kiezen. Op deze manier kan de kindertandarts beoordelen of uw kind in de toekomst eventueel een beugel moet gaan dragen. Dit wordt gedaan aan de hand van röntgenfoto’s. Indien uw kind behandeld moet worden op gaatjes, wordt dit ook gedaan en uitgelegd aan uw kind. Daarnaast is preventie erg belangrijk. Hierom zal er aan uw kind worden uitgelegd hoe een goede mondgezondheid behouden kan worden en waarom dit belangrijk is. Aan het einde van de behandeling wordt er samen met uw kind besproken wat de volgende afspraak te wachten staat.

1K9A8056

Kosten kindertandarts

Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u toch benieuwd naar onze tarieven? Dan kunt u hier kijken.

Wilt u graag een afspraak voor uw kind maken bij de kindertandarts van Mondzorg Irene? Dat kan! Wij helpen uw kind graag om op jonge leeftijd al vertrouwd te raken met de tandarts, zodat eventuele gebitsproblemen voorkomen of aangepakt kunnen worden. Daarnaast wordt er extra tijd en aandacht besteedt aan uw kind. Ons team is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier, de telefoon en de mail. Onze specialisten staan voor u klaar! Bij Mondzorg Irene zorgen onze specialisten ervoor dat uw kind een gezond gebit krijgt en behoudt.

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten