Skip to content

Angsttandarts

40% van de Nederlanders zegt bang te zijn voor de tandarts. Ervaart u ook angst tijdens het bezoeken van de tandarts? Wij helpen u graag om van deze angst af te komen.

Bij Mondzorg Irene nemen wij uitgebreid de tijd voor u, zodat u makkelijker door het proces van de controleafspraak heen komt.

Ons streven is om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen, ook als u veel angst heeft voor de tandarts. De tandarts neemt voor zulke patiënten extra tijd. Samen wordt er gewerkt aan de angst voor de tandarts. Indien nodig met behulp van verschillende behandelmogelijkheden.

Het grootste verschil tussen een gewone tandarts en een angsttandarts zit in de extra tijd die voor u wordt genomen. U komt eerst op een intakegesprek, zodat de tandarts kan achterhalen waar u precies bang voor bent. Hierdoor kan daar rekening mee worden gehouden en wordt er een manier gevonden om het beste om te gaan met de desbetreffende angst. Daarbij wordt er uitgelegd hoe de behandeling zal verlopen, zodat u meer geruststelling heeft.

Vraagt u zich af wat de oorzaken zijn van uw angst voor de tandarts en wat de behandelingsmogelijkheden zijn? Dan beantwoorden wij uw vragen graag.

1K9A7767
1K9A8159

Wat is de oorzaak van de angst voor de tandarts?

Tandartsangsten hebben vaak verschillende oorzaken. Een persoon met angst voor de tandarts heeft meestal vervelende ervaringen in het verleden gehad. Dit kan ervoor zorgen dat iemand het vertrouwen in de behandeling verliest. In de meeste gevallen zijn de mensen bang dat de tandarts hen pijn gaat doen door bijvoorbeeld de boor of de verdovingsnaald te gebruiken. Een andere oorzaak zou te maken kunnen hebben met de angst die voortkomt uit onzekerheid over de behandeling, de schaamte of de angst voor mogelijke pijn. Daarbij kunnen verschillende associaties angst oproepen. Dit kan zijn het geluid van de boor of de geur van de tandartspraktijk zijn waar iemand een nare ervaring heeft meegemaakt. Ook kan angst worden aangeleerd door de ouders, waardoor het kind ook bang voor de tandarts wordt.

Hoe wordt een behandeling uitgevoerd bij de angsttandarts?

U kunt samen met uw tandarts kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden. De behandelmogelijkheden zijn:

Plaatselijke verdoving

Een plaatselijke verdoving kan worden voorgesteld als de tandarts iets moet gaan doen wat pijnlijk of onprettig kan aanvoelen.

Lachgassedatie

De tandarts kan lachgas toedienen voor mensen die erg gespannen zijn voor en tijdens de behandeling. Het lachgas en het zuurstof worden samen toegediend via een neusmasker tijdens de behandeling. Dit zorgt voor een kalmerende en geruststellende werking. Indien er lachgas wordt toegediend, blijft u bij bewustzijn. U voelt zich hierdoor licht en ontspannen. De lachgassedatie is dan ook geschikt voor volwassenen en kinderen.

Wat zijn de kosten van de angsttandarts?

De kosten voor de angsttandarts zijn niet hoger dan van een reguliere tandarts. Deze tarieven worden namelijk jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen hanteren wij uiteraard ook in onze praktijk. Echter, de kosten kunnen variëren wegens de verschillende behandelmogelijkheden.

Bent u benieuwd naar onze tarieven? Kijkt u dan hier.

1K9A7955
1K9A7573

Angst tandarts bij Mondzorg Irene

Wilt u graag op een intake gesprek komen voor uw angst voor de tandarts bij Mondzorg Irene? Dat kan! Wij helpen u graag om de eerste stap te zetten om van uw angst voor de tandarts af te komen. Ook nemen wij uitgebreid de tijd voor u. Ons team is gespecialiseerd in tandheelkunde en u kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen. Hier valt de angst voor de tandarts ook onder. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier, de telefoon en de mail. Onze specialisten staan voor u klaar! Bij Mondzorg Irene zorgen onze specialisten ervoor dat u een gezond gebit behoudt.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes