Skip to content

Verstandskies trekken

Verstandskiezen zorgen vaak voor problemen aan het gebit. Daardoor worden verstandskiezen regelmatig verwijderd. Een verstandskies komt alleen door in een volwassen gebit. Hierbij kunt u denken aan begin twintig of de tienerjaren.

Vraagt u zich af wanneer een verstandskies getrokken moet worden en hoe lang de pijn aanhoudt na het trekken van de verstandskies?

Een verstandskies kan om verschillende redenen worden verwijderd. De meest voorkomende redenen zijn: de verstandskies kan niet of gedeeltelijk doorkomen of er is niet genoeg ruimte. Een verstandskies is vaak moeilijk schoon te maken en kan zorgen voor gezwollen weefsel. Dit komt doordat de verstandskies achterin doorkomt. Daarom is het poetsen op deze plaats erg moeilijk. Bacteriën krijgen namelijk de ruimte om zich te gaan nestelen in de kies. Hierdoor kan er een abces ontstaan. Wanneer uw verstandskies niet goed kan doorkomen, kan deze verstrikt raken in de kaak. Daardoor kunnen de kiezen ernaast scheeftrekken of beschadigen. 

1K9A7621
1K9A7606

Hoe wordt een behandeling uitgevoerd?

Een tandarts of kaakchirurg verwijdert uw verstandskies. Voordat de behandeling begint, zal er eerst een gesprek plaatsvinden over uw gezondheidsproblemen en medicatie. Vervolgens krijgt u een verdoving of wordt u in slaap gebracht. Daarna wordt het tandvlees geopend waar uw verstandskies zich bevindt. Na het verwijderen van de verstandskies en het weefsel, wordt er grondig schoongemaakt. Hierna worden de hechtingen geplaatst om het tandvlees te dichten. Houdt u er rekening mee dat u niet zelf naar huis kunt rijden. In de eerste uren moet u namelijk zware activiteiten of plat liggen vermijden. Hetzelfde geldt voor roken en het consumeren van harde, knapperige of plakkerige voedingsmiddelen.

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Hoe lang heb ik pijn na het trekken van de verstandskies?

Een verdoving is na twee tot vier uur uitgewerkt. Dit geldt ook als u onder algehele narcose wordt behandeld. U kunt napijn krijgen. Dit kunt u bestrijden met pijnstillende middelen. Hiervoor krijgt u een recept mee van uw tandarts. Wij raden u aan om een pijnstiller in te nemen voordat de verdoving is uitgewerkt. Als u last hebt van de volgende zaken, dient u contact op te nemen met uw tandarts: bij koorts (vanaf 39 graden), zwelling van de wang, toenemende pijn na vier tot vijf dagen en als uw wond blijft bloeden.

4B4B1689
4B4B1550

Kosten verstandskies trekken

De kosten van het trekken van een verstandskies hangen af van de plek van de ingreep en de handelingen die ervoor nodig zijn. Meestal wordt de behandeling uitgevoerd door een kaakchirurg. In minder gecompliceerde gevallen kan echter ook een tandarts worden ingezet. Daarbij kunnen er extra kosten bijkomen wegens het maken van nieuwe foto’s of eventuele complicaties. Meer hierover kunt u lezen op de pagina kosten verstandskies trekken.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes