Skip to content

Kronen, inlays en bruggen

Meerdere mensen kunnen last hebben van een of meerdere verzwakte tanden of kiezen.

Het kan voorkomen dat er een gebitselement ontbreekt. Gelukkig kan de tandarts elke tand en kies weer repareren.

Hoe? Door bijvoorbeeld een kroon, inlay of brug te plaatsen, kan uw tand of kies weer worden hersteld. Dit is mogelijk wanneer er te veel tandweefsel verloren is gegaan. Is er bij u sprake van een of meerdere verzwakte tanden of kiezen? Dan kunt u uiteraard terecht bij Mondzorg Irene. Wij informeren u graag verder over wat kronen, inlays en bruggen precies zijn en hoeveel het kost om deze onderdelen te plaatsen.
1K9A7879
1K9A7869

Kronen

U kunt bij een kroon denken aan een porseleinen kapje dat over een geslepen tand of kies wordt geplaatst. Door een kroon wordt de tand onder de kroon beschermd en ondersteund. Een kroon kan worden gemaakt van verschillend materiaal, namelijk porselein, keramiek of zirkonium. Porselein en keramiek worden meestal gebruikt voor de voortanden. Zirkonium voor de kiezen. Verder is een kroon noodzakelijk wanneer er onvoldoende houvast is voor een vulling. Een groot gedeelte van de tand of de kies kan verloren zijn gegaan door tandbederf. Daarbij worden kronen gemaakt om bescherming te bieden tegen breuken. Hierdoor wordt de vorm van de tanden en de kiezen hersteld bij slijtage of worden ze fraaier gemaakt. Ook kan een kroon worden geplaatst om het uiterlijk te verbeteren. Dit gaat dan meestal om verkleuring en/of slecht gevormde tanden of kiezen.

Inlays

Een inlay is een porseleinen vulling dat in het kauwvlak van een kies wordt gelegd. De inlay wordt op maat gemaakt en is sterker dan een vulling. Het dient als een goede oplossing wanneer u last heeft van een gaatje dat niet meer te verhelpen is met een vulling. Hierdoor wordt een gaatje verholpen zonder dat er een groot deel van de natuurlijke tanden en kiezen worden afgeslepen.

Bruggen

Wanneer er een of meerdere tanden en/of kiezen missen, wordt er vaak een brug gemaakt. Een brug maakt een verbinding tussen de geplaatste kronen op uw naastliggende tanden en/of kiezen en vervangt het missende gedeelte. Een brug wordt daarbij passend gemaakt aan uw gebit. Een brug wordt geplaatst om beter te kunnen kauwen, om te voorkomen dat de tanden en de kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien en om het uiterlijk te verbeteren. Wanneer er tanden en de kiezen ontbreken, kunnen de tanden of de kiezen van de andere kaak in de richting van de open ruimte groeien.
Kronen

Kosten kronen en brug plaatsen

De kosten voor het plaatsen van kronen en bruggen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en hanteren wij ook in onze praktijk. Echter, de kosten voor het plaatsen van kronen zijn afhankelijk van de omstandigheden van de tanden en/of de kiezen. Het gekozen materiaal is een andere factor die meespeelt in de kosten. De kosten voor het plaatsen van bruggen hangen af van het materiaal en de duurzaamheid. Tot slot heeft ieder mens een andere aanpak nodig. Wilt u graag de kosten weten voor het plaatsen van kronen, inlays en bruggen? Dan verwijzen wij u graag door naar onze tarievenlijst.

Kronen, inlays en bruggen plaatsen bij Mondzorg Irene

Bent u ontevreden met uw gebit, omdat u last heeft van verzwakte tanden of kiezen? Dan kunnen wij u helpen! Bij Mondzorg Irene zijn wij gespecialiseerd in tandheelkunde en kunnen wij helpen een gezond en mooi gebit te realiseren. Het plaatsen van kronen, inlays en bruggen bieden u de mogelijkheden om over een geheel gevuld en natuurlijk gebit te beschikken. Bent u benieuwd welk herstel het beste bij uw gebit past? Dan helpen wij u graag met een passend advies voor uw gebit. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Onze tandartsen staan voor u klaar voor het behouden van de meest optimale mondgezondheid!

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes