Skip to content

Spoed tandarts

Het kan voorkomen dat u midden in de nacht last heeft van ernstige kiespijn en u de volgende dag een hele belangrijke afspraak heeft staan die u niet kunt missen. In zulke gevallen kunt u een bezoek brengen aan de spoed tandarts.

Wij werken samen met de Tandartsspoedpraktijk. Zij staan 24/7 en ook na 21:00u voor u klaar. U kunt hen bereiken door te bellen naar: 0900 8602

Wanneer is het een spoedgeval?

Er zijn verschillende behandelingen die we direct met spoed moeten behandelen. Nabloedingen, ontstekingen en trauma’s dienen snel gezien te worden. Het is daarom noodzakelijk om direct een afspraak met de spoed tandarts te maken.

U kunt uiteraard tijdens onze openingstijden terecht voor het behandelen van uw klachten. In de in de avonduren, weekenden en vakanties dient u te bellen naar 0900-8602.

Er worden binnen de Tandartsspoedpraktijk alleen spoedbehandelingen uitgevoerd. Hiertoe behoren geen second opinion ‘s, verwijzingen (behalve indien noodzakelijk naar kaakchirurgie) en geen vervolgbehandelingen.
Door nauwe samenwerking met o.a. polikliniek mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie van het Meander MC, de apotheek, de huisartsenpost en de spoedeisende hulp kunnen zij optimale zorg bieden in een veilige omgeving.

 • Ondraaglijke pijn
 • Zenuwpijn en aangezichtspijn vanuit de mond
 • Ontstaan van pijn na het trekken van een tand of kies
 • Ontstekingen van het tandvlees en pijn aan de kaakgewrichten
 • Nadat u op behandeling bent geweest en u last heeft van nabloedingen
 • Koorts na een behandeling
 • Na een ongeluk wanneer een tand of kies is afgebroken
 • Een uitgevallen kroon of vulling
 • Een afgebroken/uitgevallen tand of kies
 • Een te hoge vulling of scherpe randen die ervoor zorgen dat de tong of wang beschadigd raken
 • Een los draadje van de beugel die verwondingen veroorzaakt

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

1K9A7621

Spoed tandarts kosten

De kosten van de spoed tandarts zijn gehanteerd volgens de tarievenlijst van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wilt u graag weten welke prijzen wij hanteren? U ziet hier een weergave van onze tarieven.

Twijfelt u of u te maken heeft met een spoedgeval? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of telefoonnummer. Bij Mondzorg Irene werken wij samen aan een gezonde mond, zodat u een gezond gebit behoudt!

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten