Skip to content

Wortelkanaalbehandeling kosten

Elke tand bevat één of meerdere wortelkanalen die gevuld zijn met zacht weefsel. Dit weefsel wordt ook wel de pulpa genoemd. Wanneer dit ontstoken is, is er een wortelkanaalbehandeling nodig. Ontdek de wortelkanaalbehandeling kosten.

Er kan een ontsteking aan de tandpulpa ontstaan door een gaatje, een lekkende vulling of een val.

Wanneer er een ontsteking ontstaat in het wortelkanaal, raden wij aan om een wortelkanaalbehandeling te ondergaan. Dit is noodzakelijk, omdat de ontsteking zich kan uitbreiden naar het kaakbot en u daardoor de tanden of de kiezen kunt verliezen. Een wortelkanaalontsteking is te herkennen aan de aanhoudende pijn die u krijgt wanneer u koude en warme voedingsmiddelen consumeert. Ook kunt u last krijgen van spontane pijn in uw tand of kies. Daarnaast is uw tandvlees gezwollen en rood. De pijn van een wortelkanaalontsteking trekt door naar de kaken, de oren of andere tanden en kiezen. De oorzaken hiervan zijn tandbederf, een lekkende vulling of een tandbreuk.

Wilt u graag weten hoe een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd en wat de kosten zijn? Wij leggen dit graag uit.

1K9A7722

Kosten wortelkanaalbehandeling

De kosten voor een wortelkanaalbehandeling zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen hanteren wij uiteraard ook in onze praktijk. Echter, de kosten van een wortelkanaalbehandeling verschillen per persoon. Elk persoon is anders en daarom is er een persoonlijke aanpak nodig. De complexiteit van de behandeling speelt ook een grote rol in de kosten.

Voordat de wortelkanaalbehandeling plaatsvindt, ontvangt u van ons een overzicht van de kosten. Deze kosten hangen af van de volgende factoren:

  • Het aantal behandelende wortelkanalen per tand of kies
  • De complexiteit van de behandeling
  • Het optreden van complicaties
  • Onverwachte omstandigheden
  • Aantal benodigde behandelingen 
  • Spoed (buiten de reguliere openingstijden)

Bent u benieuwd naar de kosten van een wortelkanaalbehandeling? Bekijkt u dan hier onze tarieven voor wortelkanaalbehandelingen.

1K9A7911

Vergoedingen en zorgverzekering

Bent u onder de 18 jaar? Dan wordt de wortelkanaalbehandeling volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Indien u ouder bent dan 18 jaar, wordt de behandeling niet vergoed vanuit de basisverzekering en dient u een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. U ontvangt dan een vergoeding voor de kosten van de wortelkanaalbehandeling. Echter, dit is afhankelijk van uw verzekeraar. Van uw verzekeraar krijgt u een bepaald percentage van de behandeling vergoed tot een bepaald maximumbedrag.

Behandeling bij Mondzorg Irene

Wilt u een wortelkanaalbehandeling ondergaan? Het team van Mondzorg Irene staat voor u klaar! Ons team is gespecialiseerd in tandheelkunde. Wij voeren verschillende behandelingen uit, waaronder een wortelkanaalbehandeling. U kunt ons bereiken via onze contactpagina. Het behouden van een gezond gebit kan bij Mondzorg Irene, want onze experts staan altijd voor u klaar!

slechte adem

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten