Skip to content

Kosten kroon plaatsen

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin

Heeft u last van een verzwakte tand of kies die niet meer te redden valt met een vulling?


Dan kan het plaatsen van een kroon hiervoor de oplossing zijn. Een kroon wordt ter vervanging van een verzwakte tand of kies geplaatst, waardoor u weer makkelijk kunt kauwen en rondlopen met een natuurlijk en gevuld gebit. Ook is het mogleijk om een kroon te plaatsen indien u ontevreden bent met de kleur of de vorm van uw tand of kies. Dit om uw gebit er weer mooier uit te laten zien.

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een kroon voor een mooi en gevuld gebit en bent u benieuwd naar de behandeling en kosten van een kroon? Wij lichten dit graag voor u toe.

Kronen

Kroon kosten en behandeling

Om te beginnen wordt uw verzwakte tand of kies geslepen om ruimte te maken voor het plaatsen van de kroon. Vervolgens wordt er een afdruk van uw kaak gemaakt om tot een ontwerp voor de kroon te komen dat passend is bij uw gebit. Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat over uw geslepen tand of kies wordt geplaatst. Een kroon biedt bescherming en ondersteuning aan de tand onder de kroon. Deze wordt zo ontworpen dat het niet te onderscheiden is aan de rest van het gebit.

De kroon kosten zijn per persoon verschillend. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het type materiaal (metalen of porseleinen kroon) dat wordt gebruikt en in hoeverre de verzekering de kosten vergoed. Indien u een tandartsverzekering heeft afgesloten, is het raadzaam de polisvoorwaarden te lezen en te achterhalen of het plaatsen van een kroon wordt vergoed. Verder ziet u hier een overzicht van de tarieven van de behandelingen binnen onze tandartspraktijk.

Wilt u meer informatie over het plaatsen van een kroon en de kroon kosten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze tandartsen gaan graag met u in gesprek om tot een passend advies te komen voor uw gebit.

Kroon plaatsen bij Mondzorg Irene?

Ons team helpt u graag. Wat u van ons kunt verwachten? Persoonlijke en op maat gemaakte zorg waarbij we altijd kwaliteit leveren. Wij ontvangen u met een glimlach en dragen bij aan het realiseren van een stralend en gezond gebit.

Wilt u graag een afspraak inplannen voor een kroon behandeling? U kunt online een afspraak maken bij onze tandartspraktijk of bellen naar 035 – 531 5291. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Onze tandartsen van Mondzorg Irene staan voor u klaar voor het behouden van de meest optimale mondgezondheid!

Onze behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen, onder andere voor wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, tanden bleken en het plaatsen van kronen. Bovendien besteedt ons team extra aandacht en tijd aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of andere tandheelkundige zorgvragen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Wij besteden namelijk ook aandacht aan kindertandheelkunde. Kinderen zijn vanaf 2 jaar welkom om hun melkgebit te controleren bij de kindertandarts. Op deze manier raakt een kind op jonge leeftijd al vertrouwd met de tandarts en worden eventuele problemen op tijd gesignaleerd en aangepakt. Ook mondzorg voor ouderen is erg belangrijk. Het is voor hen van belang om een goede mondgezondheid te hebben, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Zij behoren dan ook tot een kwetsbare groep. Daarnaast is het ook mogelijk dat u last kunt krijgen van ernstige klachten. Voordat u een bezoek wilt brengen aan de spoed tandarts, kunt u hier meer daarover lezen.

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes