Skip to content

Wortelkanaalbehandeling

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin

Met het wortelkanaal worden de zenuwen en bloedvaten in de wortels van de tanden en kiezen bedoeld.

Er wordt gesproken over een wortelkanaalbehandeling wanneer er een ontsteking ontstaat in het wortelkanaal. Deze ontstaat in de meeste gevallen vanwege bacteriën. Het behandelen van een ontsteking in het wortelkanaal wordt gedaan door eerst een foto te laten maken om de wortels van het gebit goed in kaart te brengen. Vervolgens wordt onder verdoving de ontstoken zenuw verwijderd, het wortelkanaal schoongemaakt en daarna gevuld met vulmateriaal. Hiermee wordt het behandelde wortelkanaal afgesloten, waardoor de kans op een terugkomende ontsteking kleiner is.

Denkt u last te hebben van een ontsteking in een tand en/of kies of wilt u dit juist voorkomen? Plan dan een afspraak ter controle bij de tandarts. Het team van Mondzorg Irene staat klaar voor al uw behandelingen!

4B4B1862

Onze behandelingen

Uw kunt bij ons terecht voor een scala aan behandelingen

Wortelkanaal

Periodiek mondonderzoek

Voor de juiste mondzorg is het belangrijk om ieder halfjaar ter controle…

Ontstoken-tandvlees

Ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees en uw tandvlees…

Tools

Parodontitis

Loopt u al enige tijd rond met ontstoken tandvlees zonder dit te laten…

Onze patiënten aan het woord...

Lees hieronder de ervaringen van onze patiënten

default image

“Pas bij deze praktijk gekomen en heel erg tevreden. Een leuk team en alles met een glimlach. Blij met mijn composiet facings, zien er super natuurlijk uit.”

Leon Braak Eemnes

default image

“Hele vooruitgang vergeleken met voorganger, duidelijke informatie en prettig team ook offerte vooraf, prima”

Bertus Kelderman Eemnes

default image

“Ik wilde graag van tandarts overstappen, nadat ik naar Mondzorg Irene had gebeld was dit snel geregeld. Ze hebben mij bij dit gehele proces begeleid en het is perfect geregeld.”

Steve Baarn

default image

“Ik was erg blij dat ik nadat ik langsreed gelijk even tussendoor kon worden geholpen. Ik was zo weer klaar en kon zonder problemen weer naar huis.”

Hester Beukers Bunschoten-Spakenburg

default image

“Zeer vriendelijk en professioneel behandeld, voor het eerst zonder verdoving een gaatje gevuld zonder pijn! Dit was mijn eerste behandeling bij deze praktijk en ben zeer positief.”

Astrid Hospels Eemnes

default image

“Een goede behandeling gehad voor een afgebroken kies. Erg prettige uitleg en een duidelijk antwoord op mijn vragen. Een hele vooruitgang.”

Coen M Eemnes